• Pl
  • O nas
  • Specjalizacja
    • Usługi
    • Branże
    • Case Study
  • Aktualności
  • Klienci
  • CSR
  • Kontakt
  • Aktualności

    Twaróg Sernikowy mielony Piątnicy - niezastąpiony na święta

    21 grudnia 2015

    Sernik – trudno sobie wyobrazić bez niego świąteczny, bożonarodzeniowy stół. Słodki, puszysty, pełen bakalii… Dzięki OSM Piątnica jego przygotowanie zajmie znacznie mniej czasu. Wystarczy sięgnąć po Twaróg Sernikowy mielony, aby sernik stał się ciastem, którego przygotowanie nie jest pracochłonne, za to cieszy wyjątkowym smakiem.

    Najważniejszą rzeczą decydującą o finalnym smaku sernika jest ser! To od niego zależy, czy ciasto będzie ciężkie czy też lekkie, puszyste, delikatne, rozpływające się w ustach – takie, jakie lubimy najbardziej. Wystarczy, że robiąc świąteczne zakupy, nie zapomnimy o Twarogu Sernikowym OSM Piątnica, a sztandarowy świąteczny deser zachwyci wszystkich gości. To nie tylko niezastąpiona, gotowa masa serowa do świątecznego sernika, ale również świetna propozycja dla wszystkich ceniących wygodę i oszczędność czasu.

     

     

    W czym tkwi jego sekret? Twaróg Sernikowy mielony to doskonałe połączenie wysokiej jakości kremowego serka śmietankowego z twarogiem wiejskim. Lecz to nie wszystko! Idealnie dobrane proporcje tych składników zapewniają delikatny, śmietankowy smak, i co równie ważne, odpowiednią zawartość tłuszczu mlecznego, dzięki czemu masę na nasz sernik przygotujemy już bez sięgania po dodatkowe masło czy margarynę.

     

     

    Twaróg Sernikowy mielony Piątnicy przygotowany jest bez dodatku zagęstników, konserwantów, aromatów, barwników i cukru.

     

     

    OSM Piątnica poleca sprawdzony przepis na prawdziwy, polski sernik:

     

     

    Składniki na średniej wielkości blachę:
    – 1 kg twarogu sernikowego
    – 7 jaj
    – szklanka cukru pudru
    – 1 łyżka kaszy manny
    – 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    – 1 cukier waniliowy lub aromat rumowy

     

     

    Sposób przygotowania:
    Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, połączyć z twarogiem sernikowym. Do masy dodać mąkę ziemniaczaną, kaszę manny, cukier waniliowy lub aromat. Białka ubić z łyżką cukru na puszystą masę, wymieszać delikatnie łyżką z masą sernikową. Przełożyć na blachę (do tego przepisu użyliśmy formy o wymiarach około 24cm x 20cm) lub do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 70 minut w temperaturze 180 stopni.

     

     

    Twaróg Sernikowy mielony OSM Piątnica znajdziemy w sklepowych lodówkach w cenie 11 zł/1kg.

    Kontakt dla prasy

    Joanna Bartnik

    JBcomm
    tel. (22) 409 429 8
    e-mail: joanna.bartnik@jbcomm.pl

     

    Marta Salwa
    OSM Piątnica
    tel. (86) 215 64 18
    e-mail:  marta.salwa@piatnica.com.pl

    Wróć

  • Kategorie

    • Al Capone
    • Alape
    • Bez kategorii
    • Bunuel
    • cafe d’arte – piwnica włoskich win
    • Care Experts
    • Dawtona
    • DeClinic
    • Design Alive Awards
    • Dornbracht
    • Drosed
    • FRoSTA
    • Galeo
    • Gutt Vodka
    • Haribo
    • JBcomm
    • Kaczor Donald Reporter
    • Langzie.pl
    • MSC Polska
    • OSM Piątnica
    • Piccolo Leonardo
    • Polskie Towarzystwo Programów Zdrowotnych
    • Tęczowy Ogród
    • Warsaw Bilingual School
    • Wszystkie informacje

Copyright © JBcomm – agencja komunikacji 2022. Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt i realizacja: Hello! Studio

Wykorzystanie plików cookies

  • JBcomm - YouTube
  • JBcomm - Twitter
  • JBcomm - Facebook
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Niedokonanie zmian w ustawieniach przeglądarki jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie. Dowiedz się więcej Zamknij