• Pl
  • O nas
  • Specjalizacja
    • Usługi
    • Branże
    • Case Study
  • Aktualności
  • Klienci
  • CSR
  • Kontakt
  • Aktualności

    Spokojnie, to tylko Wielkanoc!

    16 kwietnia 2019

    Czasochłonne przygotowania do świąt? Nie tym razem. Sięgając po sprawdzone patenty będzie prosto, szybko i pysznie, a do tego nareszcie bez stresu.

    Przedświąteczny zawrót głowy znamy wszyscy. Na szczęście na całe to szaleństwo jest jedna, podstawowa rada – wszystko da się ułatwić. Szczególnie w kuchni nie bójmy się sięgać po produkty, które pomogą nam szybciej przygotować się do świąt.

     

    Po pierwsze jajka. Tym razem jednak zamiast pracochłonnego pasztetu czy rolady, przygotujmy szybkie jajka faszerowane. Ugotowane na twardo wystarczy przekroić na pół i udekorować majonezem oraz wędzonym łososiem z pieprzem ziołowym Galeo lub pieczarkami z tymiankiem Galeo. Świetnie sprawdzi się też ekspresowa pasta jajeczna z pokrojonym w kostkę ogórkiem kiszonym i grubo zmielonym pieprzem Galeo.

     

    Święta trudno wyobrazić sobie też bez żurku. Warto nie tylko sięgnąć po gotowy zakwas, ale postawić też na pewniaka, jeśli chodzi o doprawianie. Przyprawa do żurku i barszczu białego Galeo z aromatycznym czosnkiem i majerankiem sprawdzi się nawet, jeśli przygotowujesz tą zupę po raz pierwszy.

     

    Sernik, który opadł czy baba z zakalcem? Ciasta nie dość, że najbardziej czasochłonne, to mają też inną wadę – często nie wychodzą. W tym roku zamiast skomplikowanych ciast, warto zaskoczyć gości lekkim sernikiem na zimno z owocami według przepisu Galeo.

     

    Szybki sernik na zimno z owocami

    Składniki:

    gotowy spód biszkoptowy
    250 g serka mascarpone
    400 g sera twarogowego do sernika
    1 opakowanie żelatyny Galeo
    2 łyżeczki cukru wanilinowego Galeo
    3 łyżki cukru pudru
    75 ml wody
    dowolne, ulubione owoce oraz 1 opakowanie galaretki owocowej

     

    Przygotowanie:

    W misie miksera umieścić twaróg, mascarpone, cukier puder i cukier wanilinowy. Zmiksować na jednolitą masę. uważając by nie zostały grudki. Zalać żelatynę 75 ml zimnej wody i odstawić do namoczenia. Potem rozpuścić żelatynę na wolnym ogniu (nie doprowadzić do wrzenia!). Lekko przestudzić. Do żelatyny dodać łyżkę masy serowej i wymieszać. Dodać kolejną łyżkę i znowu wymieszać. Zahartowaną żelatynę dodać do masy serowej i zmiksować na wysokich obrotach. Całość wyłożyć na biszkoptowy spód i umieścić w chłodnym miejscu. Gdy całość odrobinę stężeje na wierzchu ułożyć owoce i zalać galaretką przygotowaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Całość chłodzić do całkowitego zastygnięcia.

     

    Przyprawy Galeo znajdziemy w tradycyjnych sklepach spożywczych i sieciach lokalnych na terenie całego kraju, a także w sieciach Kaufland, Carrefour, E.Leclerc i Delikatesy Centrum w cenie ok. 1,29 zł.

     

    Kontakt dla mediów:

    Aleksandra Huścia

    JBcomm
    tel.: +48 697 580 138
    e-mail: aleksandra.huscia@jbcomm.pl

    Wróć

  • Kategorie

    • Al Capone
    • Alape
    • Bez kategorii
    • Bunuel
    • cafe d’arte – piwnica włoskich win
    • Care Experts
    • Dawtona
    • DeClinic
    • Design Alive Awards
    • Dornbracht
    • Drosed
    • FRoSTA
    • Galeo
    • Gutt Vodka
    • Haribo
    • JBcomm
    • Kaczor Donald Reporter
    • Langzie.pl
    • MSC Polska
    • OSM Piątnica
    • Piccolo Leonardo
    • Polskie Towarzystwo Programów Zdrowotnych
    • Tęczowy Ogród
    • Warsaw Bilingual School
    • Wszystkie informacje

Copyright © JBcomm – agencja komunikacji 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt i realizacja: Hello! Studio

Wykorzystanie plików cookies

  • JBcomm - YouTube
  • JBcomm - Twitter
  • JBcomm - Facebook
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Niedokonanie zmian w ustawieniach przeglądarki jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie. Dowiedz się więcej Zamknij