28 lutego 2017
Wysoka jakość, przystępna cena, szeroki asortyment oraz wieloletnia tradycja – to cechy wyróżniające markę Dawtona na polskim rynku HoReCa. Teraz oferta skierowana do branży gastronomicznej powiększyła się o trzy nowe produkty: Sos do pizzy, Pulpę pomidorową oraz Ogórki sałatkowe.
Czas przygotowania posiłków, wysoka, powtarzalna jakość produktów i wygoda to niezwykle ważne aspekty w pracy małych i dużych gastronomii. W odpowiedzi na ich potrzeby Dawtona poszerzyła swoją ofertę o kolejne nowości w kategorii produktów warzywnych w przystępnej cenie. Zarówno Sos do pizzy, Pulpa pomidorowa, jak i Ogórki sałatkowe to produkty, które znajdują się w poręcznych opakowaniach zapewniających wygodę użycia. W zależności od przeznaczenia, każda z nowości świetnie sprawdzi się jako baza lub dodatek do dania.
Sos do pizzy w puszce 4,2 kg, to prosty i klasyczny produkt, składający się z 220 g pomidorów na 100 g produktu oraz szczypty soli, którego nie może zabraknąć w żadnej pizzerii. Samodzielnie stanowi wyjątkową bazę w przygotowaniu pysznej pizzy, może być również podstawą autorskiego sosu – nie zawiera ziół, pozostawiając pole dla kreatywności pizzaiolo. Idealnie łączy się z dodatkami takimi jak mięso, owoce morza czy warzywa.
Pulpa pomidorowa w puszce 4,2 kg to uniwersalny produkt, nieodłączny składnik wielu dań i potraw kuchni całego świat – od polskiej, przez włoską czy hiszpańską, aż po m.in. węgierską. Na jej bazie przygotujemy wiele dań: sos romanesco, zupę minestrone, gołąbki czy bogracz. Ta od Dawtony została wyprodukowana ze starannie wyselekcjonowanych, polskich pomidorów, w ilości 180 g na 100 g produktu. Pulpa nie zawiera dodatku soli, co ułatwia doprawienie dania, według własnego przepisu szefa kuchni.
Stawiając na wysoką jakość produktu, przedstawiciele branży gastronomicznej mogą sięgnąć po Ogórki luksusowe, a w wariancie ekonomicznym po nowość w ofercie – Ogórki sałatkowe, dostępne w słoju 4,1 kg. Chrupiące, idealnie przyprawione i aromatyczne ogórki sałatkowe zostały starannie wyselekcjonowane i poddane marynowaniu w zalewie z dodatkiem octu i przypraw. Ich cechą wyróżniającą się, oprócz smaku, jest ich wielkość – mają powyżej 9 cm długości. Są niezbędnym dodatkiem w kuchni każdego Szefa Kuchni. Doskonale sprawdzą się w roli dodatku do sałatek, tatara, kanapek, zapiekanek i hot-dogów. Są też ważnym składnikiem sosów do mięs.
Na uwagę zasługują także pozostałe propozycje producenta dla branży HoReCa:
Aleksandra Huścia
JBcomm
tel.: +48 697 580 138
e-mail: aleksandra.huscia@jbcomm.pl