13 marca 2015
Restauracja Al Capone dołączyła do festiwalu kuchni włoskiej Warsaw Italian Weekend 2015 (WIW), który odbędzie się w dniach 27-29 marca. Uczestników festiwalu czeka trzydaniowe, prawdziwie włoskie doświadczenie kulinarne w cenie tylko 39 zł – Al Capone przygotowała dla swoich gości menu klasyczne i menu wegetariańskie.
Restauracja Al Capone, której specjalnością są rzymska pizza, ręcznie robione makarony oraz wino starożytnych Rzymian przygotowała dla festiwalowych gości specjalne zestawy. Na przystawkę wybrano antipasto mare e monti, czyli talerz owoców morza, włoskich serów i wędlin. Danie główne to pizza Bianca Neve – rzymska pizza z mozzarellą i prosciutto crudo, którą przygotuje Mistrz Włoch 2014 w robieniu pizzy. Na deser zostanie podane klasyczne tiramisu, które w Al Capone ma specjalną recepturę.
Restauracja zadbała także o wegetarian, dla których przygotowała zestaw składający się z antipasto di mare – przystawki z owoców morza oraz dania głównego w postaci Maltagliati gorgonzola e rucola – makaronu domowej roboty z gorgonzolą i rukolą. Tiramisu będzie wspólnym mianownikiem festiwalowych zestawów w Al Capone.
Do dyspozycji gości jest także piwniczka włoskich win, będąca częścią restauracji Al Capone. Importowane przez jej właścicieli wina rzadkich szczepów Cesanese i Passerina znane były już w starożytnym Rzymie, a przy Asnyka 6 na Starej Ochocie, gdzie mieści się restauracja, można je kupić również do domu.
Restauracja Al Capone na Facebooku: https://www.facebook.com/AlCaponeWarsaw